♥ I don’t suffer from insanity, I enjoy every second of it!♥

förlåt

Kategori: Allmänt

Hej och förlåt, har vart massa knas med datorn osv.. Jag har inte kunnat uppdatera nu .. Men jag jobbar ikv/natt o kommer alltså blogga och lägga ut på en sminkning på lördag,samt göra före efter bilder på Ögonfransförlängning:-) hörs då!! Tack för att ni hänger kvar!:-*

Saknar dig!

Kategori: Allmänt

 
Längar till helgen då jag får träffa världens BÄSTA lillasyster! Roligare person kan man inte hitta, du är min bästa vän!!♥

Solning!

Kategori: Allmänt

Jag har sån lust att sola lika mycket som jag gjorde förut.. men som nog ALLA vet så är det ju inte det bästa för huden, men det är såå snyggt att va brun ju, men inte alls värt att vara brun i jämförelse med att slippa hudcancer! 

Några råd om du trots allt solar i solarium:

  • Anpassa tiden i solariet efter din hudtyp och hur solkänslig du är. Överskrid inte den rekommenderade soltiden!
  • Var noga med att följa det solningsschema eller den bruksanvisning som ska finnas tillgänglig vid solariet.
  • Använd inte solarium om du har solat ute i solen samma dag eller om det har gått mindre än två dygn sedan du senast solade.
  • Sola inte mer än fem minuter första gången.
  • Sola aldrig så att huden blir röd efteråt.
  • Sola inte i solarium i förebyggande syfte inför en utlandsresa. Det ger inte ett säkert skydd mot skador från solen.
  • Sök läkare om dina födelsemärken börjar klia, blöda, förändras eller växa.

Strålsäkerhetsmyndighetens affisch med råd vid solariesolning ska också finnas intill varje solariebädd. Råden följer rekommendationer från Världshälsoorganisationen (WHO) och en europeisk standard för säkrare användning av solarier.

Olika hudtyper är olika känsliga

Hudtyp I och II Rödhåriga och blonda personer med blå eller gröna ögon. De bränner sig lätt och blir aldrig eller sällan bruna. Människor med sådan hudtyp är de som löper störst risk att drabbas av malignt melanom och ska inte sola solarium.

Hudtyp III Mörkhåriga människor med bruna ögon. De bränner sig ibland men blir lätt bruna. Kan sola solarium, men bör inte göra det mer än i tre omgångar på ett år (förutsatt att en solningsomgång består av tio solningstillfällen).

Hudtyp IV Vanlig hos människor med svart eller mörkbrunt hår och bruna ögon. De bränner sig sällan och blir lätt bruna. Kan sola solarium, men bör inte göra det mer än i tre omgångar på ett år (förutsatt att en solningsomgång består av tio solningstillfällen). 

Hudtyp V Vanlig i Nordafrika, Sydostasien och Indien. Tål solen väl och drabbas sällan av hudcancer.

Hudtyp VI Vanlig i hela Afrika utom Nordafrika. Tål solen väl och drabbas sällan av hudcancer. 

en gammal bild när jag solade typ varje dag:/