♥ I don’t suffer from insanity, I enjoy every second of it!♥

Makeuptips!

Kategori: Allmänt

 
 

Shading är makeupartistens bästa verktyg när det kommer till makeup för foto och film bland annat. Enkelt sagt går det ut på att skapa skuggor och accentuera delar av ansiktet för att framhäva ansiktsformen eller vissa ansiktsdrag som lätt försvinner i hårt ljust som ofta används till foto och film. Det kan också vara otroligt snyggt att jobba med lite lättare former av shading  vid speciella tillfällen där man vill känna sig lite extra snygg.

Du behöver:

  • En foundation i din egen hudton.
  • En ljus studiofoundation (som är lite fastare i konsistensen). Den får gärna vara 2-3 nyanser ljusare än din naturliga ton.
  • Ett shadingpuder (foundation går också bra men jag tycker att det är lättare med puder) som är  2-5 nyanser mörkare än din egen hudnyans. Om man är väldigt ljus rekommenderar jag 2-3 nyanser mörkare och ju mörkare man är desto mörkare shadingpuder kan man använda. Jag har ett som är 3 nyanser mörkare och ett annat som är ca 5 nyanser mörkare så att jag kan blanda lite.
  • Eventuellt appliceringsborstar/svampar.

Lägg din grund med din vanliga foundation så att din hy ser jämn ut. Applicera sedan din ljusa foundation med en pensel på ställen du vill framhäva. Blenda in färgen ordentligt. Detta är verkligen hemligheten bakom snygg shading – de olika nyanserna måste flyta ihop så fint att man inte kan se dem överhuvudtaget. Blenda som mest i kanterna. Jag tycker om att använda en tjock borste i kanterna först och sedan jobba in det ännu mer med fingrarna.När du har jobbat in den ljusa färgen är det dags att skapa skuggor. Applicera det mörka pudret på de ställen du vill skapa skuggor på. Var även här noggrann med att verkligen jobba in färgen så att det inte syns några hårda sträck någonstans.

 

 

Det finns flera sätt att sminka läpparna så att dom ser större och fylligare ut.

1. Måla med läppenna.

Att måla hela munnen större med en penna blir lätt onaturligt, jag skulle istället rekommendera att bara måla utanför på vissa delar av läppen, så att man får till en mjukare form.

Jag exempelvis har en ganska liten ”stram” mun, men målar jag mjukare form vid amorbågen och på sidorna så se hela munnen lite större och fylligare ut.

 2. Använda både ljusa och mörka läppstift samtidigt.

Antingen kan man lägga ett färgat läppstift på hela läppen, och sedan ett vitt läppstift i mitten. Eller ett ljusrosa läppstift i mitten och ett mer mörkrosa stift på kanterna. Det ger en slags 3D-effekt!

3. Läppglans.

Lägg lite läppglans i mitten av läpparna efter att du applicerat läppstiftet, så ser läpparna lite mer plutiga ut.

 

 

Att sminka ögonen så att dom ser större ut handlar om att kombinera mörka och ljusa färger på rätt sätt. Man kan även använda sig av skimriga och matta ögonskuggor för att få ännu mer effekt.

En ljus och skimrig ögonskugga är optimalt för att förstora och framhäva delar av ögonen.
En mörk och matt ögonskugga är optimalt för att fördjupa delar av ögonen.

Kortfattat kan man säga att ljust förstorar, och mörkt används för att markera att man har förstorat och för att skapa större kontraster så att den förstorande effekten förstärks.

Exempel – Om man vill ha ett stort ögonlock så kan man förstora det med en ljus ögonskugga, då ser det större ut. Om man dessutom får globlinjen att se djupare ut med en mörk ögonskugga så kommer ögonlocket att se ännu större ut eftersom att kontrasten/skillnaden blir större. Samtidigt markeras det stora ögonlocket så att det på håll syns att det är stort.

 Gör ögonen vitare
Måla med en vit kajalpenna innanför fransraden. Det gör att dina ögonvitor ser ljusare och större ut (gör det inte om du har röda/gula ögonvitor!!)

Ljusa upp brynbenet
Ett annat makeupknep som skapar ett förstorande intryck är att ljusa upp området precis under ögonbrynet. Där använder du lämpligen en highlighter, ljus skugga en en ljusaste concealernyansen.

 

 

MAKEUP MISTAKES-

Clownrouge:Rouget som fick dig att stråla i badrumsspegeln liknar snarare två skrikande rödljus i naturligt dagsljus.

Quickfix: Försök inte tvätta bort misstaget med vatten eller papper eftersom detta bara förvärrar. Dämpa istället färgen med ett transparent puder som du tonar över rouget med en ren borste.

Överplockade ögonbryn:Att noppa ögonbrynen är en konst och det är lätt hänt att man går överstyr och slutar med två knappt synliga streck. Tro inte att brun kajalpennna ska dölja ditt misstag.

Quickfix: Nu är 90-talsbrynen tillbaka så inspireras av Cindy Crawfoord och låt brynen växa. Under utväxten får du de snyggaste och mest naturliga resultatet genom att forma till ögonbrynen med ögonbrynsskugga som du applicerar med en snedskuren pensel.

Puderfacet:
Många kvinnor är rädda för att huden ska bli fet och oljig, därför applicerar de massvis av puder. Resultatet? Ett knastrande torrt puderansikte som ser + 10 år.

Quickfix: Lite glans får huden att se yngre och fräschare ut. Applicera pudret måttligt i T-zonen och använd istället blotting papers under dagen för att bli av med överdriven fukt.

 

 

 

 

Kommentera inlägget här: